Meteen naar de inhoud

Een DCP laten maken

Als je jouw film in een bioscoop wilt laten zien dan heb je een DCP nodig. Een Digital Cinema Package is een universeel bestand dat wereldwijd door alle bioscopen gebruikt om films op het witte doek te projecteren. Zelf een DCP maken kan moeizaam zijn en veel tijd kosten maar wij hebben alle benodigdheden om snel, goed en betaalbaar jouw DCP te maken.

Het tarief is gebaseerd op de lengte van jouw film. De kosten zijn per minuut, hierdoor betaal je nooit teveel. Heb je een langere film? Geen probleem! Vanzelfsprekend worden de kosten per minuut lager naarmate de film langer is.

Als je jouw DCP door mij laat maken dan ga ik na ontvangst van jouw film direct aan de slag. Het liefst ontvang ik een ProRes Quicktime op een 2K DCI of 4K DCI resolutie, maar andere formaten accepteer ik ook. Doorgaans kan ik binnen 48 uur jouw DCP klaar hebben.

DCP’s zijn over het algemeen grote bestanden, zeker bij langere films raad ik aan om de DCP via een externe harde schijf te ontvangen in plaats van een downloadlink. Deze kan ik leveren voor een meerprijs, maar jij mag ook een externe harde schijf aanleveren.

DCP Kosten

Natuurlijk wil je weten wat het kost om jouw Digital Cinema Package te laten maken. Dit ligt aan de lengte van je film en hiervoor kan je het beste even contact met ons opnemen. Voor een indicatie kan je even naar de onderstaande tarieven kijken. Een DCP lever ik standaard aan op 2K, dit is de resolutie die alle bioscopen in Nederland gebruiken. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

2K DCP

1-10 minuten
€40,- tot €85,-

11-20 minuten
€89,- tot €125,-

21-40 minuten
€128,- tot €185,-

41-60 minuten
€187 tot €225,-

Langer dan 60 minuten
€225,- +€1,- per minuut

Externe harde schijf: €94,99 (inclusief verzendkosten binnen Nederland)

Wil je weten wat het kost om jouw Digital Cinema Package te laten maken? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op! Of vul, snel en gemakkelijk, het onderstaande formulier in.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.