Meteen naar de inhoud

Wat zijn de kosten voor een videoproductie?

De kosten voor een videoproductie kunnen enorm uiteen lopen. Dit komt door verschillende variabelen, maar degene die het meeste invloed hebben op de kosten zijn de tijd en de mensen die nodig zijn om de videoproductie te maken. Omdat ik graag transparant werk kunt u gebruik maken van de onderstaande tarievenlijst om een inschatting van de kosten te maken.

De tarieven zijn inclusief mijn zeer uitgebreide camerapakket, inclusief 12K resolutie camera, prachtige lenzen en drone. De normale huur voor alleen de apparatuur die ik standaard in mijn bestelbus heb zouden bij het goedkoopste verhuurbedrijf in Nederland al uitkomen boven de €900,- per dag. In tegenstelling tot veel andere videoproductiebedrijven hoef ik deze kosten niet te maken én dit zit u direct terug in de kosten.

Over het algemeen kunnen een hoop videoproducties in één dag worden gefilmd. De montage voor een video van 2 á 3 minuten neemt ongeveer anderhalve dag in beslag. Vanzelfsprekend kunnen er nog kosteloos aanpassingen worden gemaakt in de montage nadat ik een eerste versie van de video heb aangeleverd.

Heeft uw videoproductie meer draaidagen nodig? Dan kunt u vanzelfsprekend een mooie korting verwachten! Bij meerdere draaidagen nemen vaak ook de montagedagen toe. Uiteraard zit hier een maximum aan en komt het zelden voor dat ik langer dan drie dagen nodig heb om een krachtige video te monteren. Voor opdrachtgevers die mij voor meerdere videoproducties per jaar inschakelen hanteer ik nog scherpere prijzen.

Ik werk altijd met projectprijzen, hierdoor weet u precies wat uw nieuwe videoproductie kost. Voor een gratis en vrijblijvende offerte kunt u altijd contact met mij opnemen.

Tarievenlijst

FunctiePrijs per uurPrijs per dagdeel (4 uur)Prijs per dag (8 uur)Prijs per dag
bij meerdere dagen
Regisserende cameraman
inclusief 12K-camerapakket
€150,-€550,-€900,-€750,-
Montage€95,-€350,-€600,-€500,-
Licht & GeluidN.V.T.€350,-€600,-€500,-
Visagie€125,-€350,-€600,-€500,-
Model/acteurN.V.T.€400,-€750,-€600,-
Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW en een reiskostenvergoeding van €0,25 per gereden kilometer.

Voor sommige producties kan een professionele voice over gewenst zijn. Het tarief van een stemacteur varieert echter enorm per acteur en de kosten zijn gebaseerd op de lengte van de gesproken tekst. Als indicatie kunt u €350,- aanhouden voor een video van circa 2 minuten. Vanzelfsprekend wordt voor het bestellen van de voice over goed met u overlegd over de kosten.

Voorbeelden van kosten

Het kan natuurlijk nog steeds lastig zijn om in te schatten wat de kosten voor uw nieuwe videoproductie zullen zijn en wat u daar nou precies voor terugkrijgt. Om u verder te helpen kunt u de onderstaande drie casussen lezen, dit zijn type opdrachten die ik veel doe.

Casus 1 – Kosten Promotievideo

U wilt een promotievideo met daarin een interview met iemand uit uw organisatie. Daarnaast moeten er beelden te zien zijn van mensen die aan het werk zijn binnen uw organisatie. Ik kan deze opdracht zelfstandig uitvoeren en heb ongeveer een dagdeel nodig om de opnames te maken. De montage neemt één dag in beslag en de video wordt ondersteund met rechtenvrije muziek. De kosten voor deze video zullen uitkomen op €550,- voor het filmen en €600,- voor het monteren. De totale kosten voor de promotievideo komen uit op €1.150,-.

Casus 2 – Kosten Bedrijfsfilm

U wilt een bedrijfsfilm waarin we uw bedrijf laten zien en uw product mooi in beeld wordt gebracht. Er worden met verschillende mensen interviews afgenomen. Voor deze opdracht heb ik assistentie nodig en huur ik een collega in die het licht en geluid doet. De filmopnames kunnen in één dag worden gemaakt en ik kan de video in anderhalve dag monteren. De kosten voor het filmen zijn €1.500,- en €750,- voor het monteren. In totaal kost de volledige bedrijfsfilm €2.250,-.

Casus 3 – Kosten Instructiefilm

U heeft een instructiefilm nodig voor nieuwe medewerkers binnen uw organisatie. We moeten een aantal mensen interviewen en hebben heel veel voorbeeldmateriaal nodig. Een professionele voice over vult enkele instructies aan. De filmopnames kunnen we in drie dagen maken en we plannen alle interviews op één dag in. Voor deze dag heb ik de assistentie van een collega nodig, de twee andere dagen kan ik zelfstandig uitvoeren. De instructiefilm kan ik in drie dagen monteren. De kosten voor het filmen zijn €2.850,- en de montage kost €1.500,-. De kosten voor de professionele voice over zijn €500,-. In totaal zal de instructiefilm €4.850,- kosten.

Uiteraard zijn dit maar een aantal voorbeelden, maar hopelijk geven deze een goede indicatie van wat een videoproductie ongeveer kost. Voor een exact kostenplaatje kunt u natuurlijk altijd een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen.